Actie ☣ bespaar tot 20% op je eigen ontwerp

  0

  Je winkelwagen is leeg

  Tekentips voor digitaal tekenen

  Inleiding in onze digitale tekensjablonen

  In teken-apps als Photoshop, Illustrator of Procreate kun je illustraties en afbeeldingen tekenen en prachtige ontwerpen maken voor gebreide producten.

  Het formaat van de tekensjablonen

  Ons digitale tekensjabloonbestand is een .jpg formaat dat je in elke tekenapp kunt openen.
De digitale tekensjabloon is het exacte canvas voor je Relooped product. Teken altijd binnen het originele tekensjabloon en pas het formaat niet aan. Ontwerpen moeten altijd passen in een lage-resolutie formaat dat precies overeenkomt met het formaat voor een Relooped product. Schaal je artwork altijd zo dat het binnen het tekensjabloon past.

  Ontwerp met krimp in gedachten


  Let op: Onze producten kunnen tijdens de productie tot wel 10 tot 15% in lengte krimpen. Dit krimppercentage kan variëren afhankelijk van verschillende factoren en is moeilijk te voorspellen. Daarom zijn onze digitale tekensjablonen langer dan het uiteindelijke product.

  Als je jouw digitale ontwerp maakt, raden we aan om het 10% korter dan de gewenste eindlengte te tekenen. Vervolgens schaal je jouw ontwerp in de lengte terug tot het binnen de digitale sjabloon van het product past. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijke product de juiste verhoudingen behoudt. Als je vragen hebt over dit proces, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor begeleiding.

  Bekijk de volgende tekentutorials zodat je het beste resultaat uit je ontwerp kunt halen:


  Tekst in je ontwerp? Bekijk de tips

  Bekijk onze lettertype tutorial


  Photoshop tutorial


  Laten we pixel-art breien!

  Correct

  Voor het breien moeten digitale illustraties voorbereid zijn als pixel-art. Elke pixel (klein vierkantje) op je tekening wordt een gebreide steek.


  Gebruik het potlood gereedschap

  Correct

  Teken altijd met een potlood tool. Gebruik niet de penseel, het creëert grijze arceringen die we niet kunnen breien.

  Correct

  Trek lijnen met minstens 2px potlooddikte of meer om ervoor te zorgen dat je tekenlijnen stevig worden gebreid.


  Teken in zwart en wit

  Teken met zwarte kleur op witte achtergrond. Gebruik slechts twee kleuren - effen zwart en wit. Zwart wordt het hoofdbreigaren en wit het contrastbreigaren. Op de achterkant van je breiwerk wordt je tekening in negatieve kleuren gebreid. Je kunt de twee kleuren later kiezen als je jouw bestelling plaatst.

  Correct

  Als je achtergrond kleur wit is, en je lijnkleur zwart, dan kun je de beste indruk krijgen van je kunstwerk.


  Scherpe lijnen en geen grijze kleuren

  Correct

  Geen grijze schaduw. Gebruik het potlood en geen penseel. Penselen creëren grijze arceringen die grijze kleuren in je pixel-art creëren.

  Incorrect

  We kunnen dit niet breien omdat we maximaal maar twee kleuren nodig hebben - zwart en wit. Alles wat daar qua kleur tussenzit kunnen we niet breien.


  Scherpe tekst

  Zet tekst anti-aliasing uit

  Door anti-aliasing uit te zetten in Adobe Photoshop krijg je het beste resultaat met je tekst zodra wij gaan breien.


  Belangrijk voor de dekens: niet teveel open plekken

  Correct

  Belangrijk, vooral voor alle dekens! Laat geen grote delen van je kunstwerk leeg. Teken minstens om de 200px iets in de lengte en breedte om kleurveranderingen te creëren. Onze breimachine zal dit geweldig vinden en ook je eindproduct zal van hogere kwaliteit zijn.

  Incorrect

  Als je een grote lege plek hebt in je ontwerp, zie dat dan als een kans om die op te vullen met iets creatiefs. Je kunt de lege ruimte ook opvullen met een raster van stippen of dunne strepen.


  Geschikte bestandsformaten

  Correct

  We accepteren de volgende bestandsformaten: PSD, JPG, PNG, PDF.

   


  Adobe Illustrator tutorial

  Tips voor het perfectioneren van jouw ontwerp


  ProCreate tutorial


  Pixel-art

  Voor het breien moeten digitale illustraties voorbereid zijn als pixel-art. Elke pixel (klein vierkantje) op je tekening wordt een gebreide steek. Om pixel-art te maken in Procreate, gebruiken we pixelpenselen die je hier kunt downloaden en toevoegen aan je Procreate-penseelbibliotheek. Met een pixelpenseel kun je lijnen tekenen zonder grijze arceringen rond de lijnen. Open de digitale tekensjabloon voor je product in Procreate. Gebruik eenvoudig onze pixelpenselen om je illustratie te tekenen.

  Download onze ProCreate pixelpenselen

  Bij het tekenen van je ontwerp, houd ook rekening met deze belangrijke tekentips:


  TEKEN IN ZWART EN WIT

  Teken met zwarte kleur op een witte achtergrond. Gebruik slechts twee kleuren - effen zwart en wit. Zwart wordt het hoofdbreigaren en wit wordt het contrastbreigaren. Aan de achterkant van je breiwerk wordt je tekening in negatieve kleuren gebreid. Je kunt de twee kleuren voor de breigarens later kiezen wanneer je jouw bestelling plaatst.


  ONTWERP MET KRIMP IN GEDACHTEN

  Let op: Onze producten kunnen tijdens de productie tot wel 10 tot 15% in lengte krimpen. Dit krimppercentage kan variëren afhankelijk van verschillende factoren en is moeilijk te voorspellen. Daarom zijn onze digitale tekensjablonen langer dan het uiteindelijke product. Als je jouw digitale ontwerp maakt, raden we aan om het 10% korter dan de gewenste eindlengte te tekenen. Vervolgens schaal je jouw ontwerp in de lengte terug tot het binnen de digitale sjabloon van het product past. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijke product de juiste verhoudingen behoudt. Als je vragen hebt over dit proces, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor begeleiding.


  Het vergroten van je ontwerp

  Wanneer je je pixel-tekening vergroot, zorg ervoor dat je ‘Nearest Neighbour’ inschakelt in het onderste menu. Dit zal ervoor zorgen dat de lijnen, zelfs na het vergroten, strikt in pixels blijven zonder anti-aliasing.


  BELANGRIJK VOOR DE DEKENS: NIET TEVEEL OPEN PLEKKEN

  Belangrijk, vooral voor alle dekens! Laat geen grote delen van je kunstwerk leeg. Teken minstens om de 200px iets in de lengte en breedte om kleurveranderingen te creëren. Onze breimachine zal dit geweldig vinden en ook je eindproduct zal van hogere kwaliteit zijn. Als je een grote lege plek hebt in je ontwerp, zie dat dan als een kans om die op te vullen met iets creatiefs. Je kunt de lege ruimte ook opvullen met een raster van stippen of dunne strepen.