Actie ☣ bespaar tot 20% op je eigen ontwerp

  0

  Je winkelwagen is leeg

  4 min. leestijd

  Waar Creativiteit en Vakmanschap Samenkomen in Jacquard Breiwerk

  Bij Relooped zijn onze producten verre van gewoon bedrukte stoffen. Ze worden gebreid met behulp van de zogenaamde jacquard-techniek, ook wel intarsia genoemd. Deze kunstige methode, vernoemd naar het Italiaanse woord voor mozaïek, heeft de wereld van breiwerk gerevolutioneerd. Stel je voor dat je een puzzel legt, waarbij elk stukje een blok effen kleur is dat naadloos wordt samengevoegd in een prachtig ontwerp. Tijdens dit proces gedragen steken zich als gekleurde pixels, waarmee ze de stof versieren zonder traditioneel drukwerk of borduurwerk. Het is alsof je rechtstreeks op de stof schildert. In tegenstelling tot bedrukte stoffen worden intarsia breisels gemaakt met complexe patronen die worden gebreid met speciale breimachines en technieken. In dit artikel verkennen we de technologie die we gebruiken om jouw tekeningen om te zetten in zacht gebreide meesterwerken.

  Een Duik in de Geschiedenis van Jacquard Breiwerk

  De wortels van jacquard breiwerk gaan terug naar het begin van de 19e eeuw en zijn vernoemd naar Joseph Marie Jacquard, de briljante uitvinder van het Jacquard-weefgetouw. Deze baanbrekende uitvinding veranderde voorgoed de textielindustrie. In tegenstelling tot conventionele beisels ontstaat jacquard breiwerk uit een Jacquard-breimachine die is uitgerust met een ponskaartsysteem. Deze technologische parel stuurt de ingewikkelde patronen en ontwerpen aan die tijdens het breiproces ontstaan. Herinner je je die iconische oversized truien met kleurrijke patronen die in de jaren 80 zo populair waren? Ze danken hun bestaan aan computergestuurde breimachines die in het begin van de jaren 1980 werden geïntroduceerd en die het maken van intarsia breistoffen aanzienlijk versnelden en vereenvoudigden.

  Twee-Kleurige Sjaals en Deken: Het Wonder van Dubbel Jacquard

  Een van de meest fascinerende technieken die we gebruiken, is de methode van dubbel jacquard breien. Dubbel jacquard breien houdt in dat we in twee lagen werken en deze met elkaar verbinden terwijl de garens van kleur wisselen. Wanneer we jouw ontwerp ontvangen, begint onze reis om jouw unieke sjaal of deken te creëren. In eerste instantie zetten we jouw tekeningen om in slechts twee kleuren - de kleur van de tekening en de kleur van de achtergrond. Eén kleur wordt op de bovenste laag gebreid, terwijl de andere kleur op de achtergrondlaag wordt gebreid. Dit proces resulteert in een opmerkelijk effect: een negatieve kleurweergave van jouw ontwerp verschijnt aan de achterkant van jouw sjaal of plaid, waardoor deze omkeerbaar wordt.

  Waarom het Canvas Belangrijk is

  De aard van dubbel jacquard breien betekent dat als het canvas eenvoudig is en geen tekening bevat, jouw sjaal of plaid als een holle buis wordt gebreid, alleen verbonden aan de randen. Om een hoogwaardiger product te bereiken, is het essentieel om jouw tekening over het gehele tekensjabloon te verspreiden. Dit leidt tot meerdere kleurveranderingen en zorgt ervoor dat jouw gebreide stof gelijkmatig wordt verbonden over het hele ontwerp, met als resultaat een superieur product.

  Voordelen van Dubbel Jacquard

  De dubbel jacquard techniek biedt verschillende belangrijke voordelen voor jouw creatie:

  - Zeer fijne en dichte steken: Elke kleine steek in de gebreide stof vertegenwoordigt één pixel van jouw tekening. Dit betekent dat we jouw ontwerp met uitzonderlijk detail en creatieve vrijheid kunnen reproduceren.

  - Tweezijdig ontwerp: Met dubbel intarsia krijg je een tweezijdig product. Jouw originele ontwerp siert de voorkant, terwijl de achterkant een unieke negatieve kleurweergave toont, wat betekent dat het omkeerbaar is.

  - Duurzaamheid: De in elkaar grijpende lagen verhogen de duurzaamheid van het product, zodat het de tand des tijds doorstaat.

  Dit Relooped plaid is gebreid in een dubbel jacquard techniek die ook wel intarsia breien wordt genoemd.

  Fotodekens: De Kunst van Drie-Kleurig Jacquard

  Onze fotodekens zijn een eerbetoon aan de kunst van het breien. Deze gezellige dekens zijn ontworpen in drie kleuren en maken gebruik van de drie-kleurige jacquard breitechniek. Deze methode voegt een vleugje elegantie en complexiteit toe aan jouw fotodeken en brengt elk detail prachtig naar voren. Jouw gebreide foto’s krijgen ook een vleugje impressionistische vibes.

  De Drie-Kleurige Jacquard Techniek

  Bij drie-kleurig jacquard breien breit één kleur aan de voorkant, terwijl de andere twee kleuren aan de achterkant blijven breien. Met deze techniek krijgen we een veelkleurig gestippeld patroon aan de achterkant. Deze dekens zijn iets zwaarder en hebben een gezellige uitstraling waarin je je graag wilt wikkelen.

  In het drie-kleurig jacquard breiproces wordt één kleur aan de voorzijde gebreid, terwijl de andere twee kleuren aan de achterkant blijven breien. Het resultaat is een levendig, veelkleurig stippenpatroon aan de achterzijde.

  De Krachtige Breimachines: 1400 Kleine Naalden

  Achter elk gebreid meesterwerk schuilt een opmerkelijke machine. Bij Relooped gebruiken we breimachines die zijn uitgerust met maar liefst 1400 kleine naalden. Deze naalden werken nauwkeurig samen en creëren met elke steek de precisie en kwaliteit die we in elk product dat we maken nastreven.

  Jouw Ideeën, Jouw Ontwerpen, Jouw Verbeelding in Volle Glorie

  In de wereld van het breien is de jacquard techniek een waar meesterwerk. Het stelt ons in staat om jouw creatieve ontwerpen om te zetten in tastbare kunstwerken, of het nu gaat om een sjaal met twee kleuren, een omkeerbare deken of een levendige fotodeken met een herhalend patroon aan de achterkant. Wij streven naar kwaliteit, vakmanschap en aandacht voor detail in elk stuk dat we produceren. Dus, wanneer je jezelf omhult met jouw eigen creatie van Relooped, weet dan dat je niet alleen omringd wordt door jouw verbeelding, maar ook door de kunst van het breien in zijn volle glorie.


  Ook in Ons Blog

  Hoe teken je, als illustrator, jouw Relooped ontwerp? Ontdek onze nieuwe sjabloonpakketten!
  Hoe teken je, als illustrator, jouw Relooped ontwerp? Ontdek onze nieuwe sjabloonpakketten!

  2 min. leestijd

  Lees verder
  Familieleden laten hun gebreide deken zien die ze hebben gemaakt met behulp van de handige A3 ruime tekensjabloon van Relooped.
  Een gebreide deken als persoonlijk cadeau: Het maken van een grote familieplaid

  2 min. leestijd

  Ontdek het inspirerende avontuur van de Happy Big Family Broeders terwijl ze hun eigen gebreide deken creëren. Leer hoe je met eenvoudig A3-papier een ruime tekensjabloon kunt maken, perfect voor het maken van een familieplaid samen met meerdere kunstenaars in jouw familie. Klaar voor een dosis inspiratie en creativiteit? Lees snel verder!

  Lees verder
  Een meisje maakt een tekening die we gaan breien tot een zacht kindersjaaltje.
  Van kindertekening tot kindersjaaltje: Onze creatieve reis

  2 min. leestijd

  Precies een jaar geleden begonnen we aan een spannende creatieve reis door tekeningen om te toveren tot prachtige gebreide sjaals en dekens. Het idee zat al lang in ons hoofd, maar we moesten eerst testen of het mogelijk was. Tijdens een magisch weekend op een boerderij, omringd door een fantastische groep jonge kunstenaars, begon ons avontuur. Benieuwd hoe het ging? Ontdek het verhaal over hoe we zijn begonnen met Relooped by You.

  Lees verder